Tech

Tesla begonnen met productie batterijen voor Model 3

20 juni 2017 09:57 Aangepast: 26 april 2018 22:16

Tesla is begonnen met de productie van batterijen voor de Model 3. Dat gebeurt in de nieuwe Gigafactory in Nevada.

Dat vertelde Tesla-CTO Jeffrey Brian Straubel dit weekend tijdens een conferentie over hernieuwbare energie. De Model 3 moet de eerste Tesla worden die binnen het bereik komt van het grote publiek. De nieuwe elektrische auto krijgt een prijs van ongeveer 35.000 euro, terwijl alle bestaande modellen minimaal het dubbele kosten.

Begin dit jaar was Tesla al begonnen met de grootschalige productie van 2170 lithium-ion batterijen in de Gigafactory in Nevada. Maar deze accu’s zijn bedoeld voor gebruik in de Powerwall 2 en de Powerpack, waarmee consumenten en bedrijven de stroom kunnen opslaan die ze opwekken met zonnepanelen. Nu zijn de medewerkers in de Gigafactory dus ook begonnen met het maken van batterijen voor gebruik in de Model 3.

Na de aankondiging van de Model 3 vorig jaar schreven bijna 400.000 mensen zich in voor de nieuwe auto. Tesla wil volgend jaar een half miljoen auto's produceren: zes keer zoveel als vorig jaar.

De nieuwe auto zal vanaf volgende maand in elkaar worden gezet in Tesla’s fabriek in Fremont, Californië. Recent klaagden medewerkers van deze ‘fabriek van de toekomst’ in The Guardian over de soms erbarmelijke omstandigheden. Er is volgens hen sprake van een enorme druk en lange werktijden.

Bright nam vorig jaar een kijkje in de Tesla-fabriek in Californië:

Lees ook: Tesla integreert zonnepanelen in dakpannen 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van