Tech

Pratende Spider-Man-pop is erg bijdehand

21 juni 2017 17:01 Aangepast: 26 april 2018 22:16

Speelgoedmaker Sphero komt met een pop van Spider-Man, waar kinderen tegen kunnen praten.

Sphero begon met op afstand bestuurbare balletjes, maar trok pas echt de aandacht met zijn mini-versie van Star Wars-robot BB-8. Een stuk speelgoed, maar wel veel gedetailleerder en geavanceerder dan je van speelgoed verwacht. De nieuwe Spider-Man-toy Spidey past ook in dat straatje. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een simpel bobble-head-poppetje, maar Sphero’s Spider-Man is verrassend slim.

Het poppetje heeft een knop in het Spider-symbool op zijn buik. Druk erop en je kan met Spidey praten. Hij heeft een haast eindeloze reeks grapjes, maar kan bijvoorbeeld ook verhalen vertellen, zeggen hoe laat het is of kinderen een soort interactief avontuur laten beleven waaraan ze zelf moeten meedoen.

Expressieve ogen

Hoewel Spider-Man helemaal stil staat, zorgen zijn ogen voor alle expressie. Kleine lcd-schermpjes zorgen voor ogen die precies vertellen hoe Spidey zich voelt, net zoals op tv en in films. Dankzij een ingebouwde sensor kan Spider-Man ook waarschuwen als er iemand de kamer binnenkomt, en een bijbehorende ontgrendelt extra activiteiten.

Prettig om te weten voor ouders: alle spraakherkenning wordt op het poppetje zelf afgehandeld, in plaats van op servers. En Spidey luistert pas mee nadat je op zijn symbool drukt. Het poppetje kost 149 dollar, een europrijs is nog niet bekend.

Onlangs presenteerde Sphero ook een speelgoedversie van Lightning McQueen, de rode auto uit de Pixar Cars-films. Het afstandsbestuurbare auto’s zit vol met sensoren, heeft een bewegende mond en realistische ogen achter zijn vooruit. Het pratende autootje lijkt zonder overdrijven zo weggereden uit één van de films. Met 350 euro is het wagentje wel vrij prijzig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van