Tech

Na jaren weer update voor Google Glass

22 juni 2017 09:05 Aangepast: 26 april 2018 22:16

Google Glass leeft nog! Voor het eerst in jaren is er weer een software-update voor de bril beschikbaar.

Dankzij de firmware-update ondersteunt Google Glass nu ook Bluetooth, zodat het nu mogelijk is om toetsenborden, muizen en andere Bluetooth-apparaten aan de slimme bril te koppelen. Ook biedt de update de gebruikelijke bugfixes. Daarnaast heeft Google ook een nieuwe versie uitgebracht van de ‘MyGlass’-app voor Android. Zo is het nu onder meer mogelijk om notificaties tussen je telefoon en je Google Glass te synchroniseren. Al moet je dan natuurlijk wel een Google Glass hebben liggen.

In 2015 stopte Google met de verkoop van Google Glass. Volgens het bedrijf was het product nog niet klaar voor de consumentenmarkt. Voor de meeste gebruikers was het niet meer dan een nogal prijzige gimmick, terwijl er onder niet-gebruikers een steeds grotere aversie ontstond jegens de ‘Glassholes’ die een Google-bril op hun hoofd hadden.

De afgelopen jaren doken er nog wel enkele toepassingen van de Google Glass op in de zakelijke markt. Zo ging Merijn een jaar geleden langs bij het distributiecentrum van Samsung in Breda waar order pickers een nieuwe versie van Google Glass gebruiken om producten sneller te vinden.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van