Tech

Amazon wil speciale torens voor bezorgdrones

23 juni 2017 19:49 Aangepast: 26 april 2018 22:16

Drones vliegen af en aan in de nieuwe distributiecentra die Amazon voor zich ziet.

In de distributiecentra, die door robots worden bemand, kunnen Amazon-drones continu pakketjes ophalen en afleveren. Dat staat in een nieuwe patentaanvraag die donderdag is gepubliceerd. Amazon werkt al langer aan bezorgdrones. Eind vorig jaar werd met de drone-dienst Amazon Prime Air de eerste bestelling aan een consument afgeleverd. Amazon test de dienst onder meer in de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Geluidsoverlast tegengaan

Het geautomatiseerde distributiecentrum voor drones is niet de enige nieuwe drone-technologie waar Amazon een octrooi op hoopt te krijgen. Zo wil Amazon met nieuwe ontwerpen het lawaai dat de drones maken flink beperken. Bij het inzetten van drones in steden is geluidsoverlast een van de grote problemen. Amazon wil hiervoor het ontwerp van de propellers aanpassen, onder meer met randen die lijken op die van een varenblad.

Ook heeft Amazon een patent aangevraagd op drones met meerdere propellers en motoren. Als de ene combinatie uitvalt, kan de andere het overnemen. 

Nederland

Wanneer Amazons bezorgdrones in Nederland gaan vliegen, is nog niet bekend. Amazons innovatiemanager Paul Misener zei onlangs tegen Bright dat hier momenteel nog niets over te melden is. Amazon krijgt op het gebied van drone-bezorging onder meer concurrentie van UPS en Google.  

Zo gaat UPS met drones pakjes bezorgen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van