Tech

Mijlpaal: Facebook heeft nu 2 miljard gebruikers

27 juni 2017 20:58 Aangepast: 26 april 2018 21:45

Meer dan 2 miljard mensen gebruiken Facebook nu minimaal één keer per maand.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg maakte de mijlpaal vanavond bekend. Elke dag delen meer dan 800 miljoen mensen een like uit op Facebook, meldt het bedrijf. Ook delen 175 miljoen mensen elke dag een hartje uit. Maandelijks gebruiken ruim 1 miljard mensen een van de vele Facebook-groepen.

Het totaal aantal geregistreerde Facebook-gebruikers is volgens cijfers van het sociale netwerk bijna 2,3 miljard. In Nederland zijn er 10,9 miljoen geregistreerde Facebook-gebruikers.

Persoonlijk filmpje

Om de prestatie te vieren krijgen gebruikers een gepersonaliseerd filmpje te zien in hun tijdlijn of via facebook.com/goodaddsup. Ook krijg je een bedankje van Facebook als je ergens op reageert met een hartje of iemand een fijne verjaardag wenst. De Bright-pagina op Facebook heeft overigens al 20.000 likes (like ons ook).

YouTube en Twitter

Facebook werd in 2004 opgericht en passeerde in 2013 de grens van 1 miljard maandelijkse gebruikers. Het sociale netwerk ligt ver voor op de concurrentie. Zo heeft Twitter bijvoorbeeld 330 miljoen gebruikers. WhatsApp en Instagram, beide eigendom van Facebook, hebben respectievelijk 1,2 miljard en 700 miljoen gebruikers. YouTube meldde vorige week dat het nu 1,5 miljard gebruikers per maand heeft. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van