Tech

Alle nieuwe Volvo's hebben elektromotor vanaf 2019

05 juli 2017 08:41 Aangepast: 26 april 2018 21:45

Volvo stopt vanaf 2019 met auto's die alleen verbrandingsmotoren hebben. Elke Volvo krijgt ook een elektromotor.

Volvo is de eerste grote automaker die stopt met het bouwen van auto's met die alleen een verbrandingsmotor hebben. Vanaf 2019 hebben alle nieuwe modellen van het oorspronkelijk Zweedse bedrijf ook een elektromotor. Topman Hakan Samuelsson liet al eerder weten dat de huidige generatie dieselmotoren de laatste was die het bedrijf gaat maken. 

Het bedrijf wil nu tussen 2019 en 2021 vijf volledig elektrisch aangedreven auto's op de markt brengen, waarvan twee modellen onder dochtermerk Polestar. Daarnaast wordt een reeks hybride modellen geïntroduceerd. Volvo wil in 2025 minstens 1 miljoen in ieder geval deels elektrisch aangedreven auto's hebben verkocht.

China

Volvo's rol als voorloper heeft veel te maken met eigenaar Geely Cars. In thuisbasis China is in de grote steden vaak sprake van ernstige vervuiling dus Volvo kan met name op die markt met elektrisch rijden fors inspelen op de grote vraag naar schoner vervoer.

Wanneer het bedrijf precies stopt met het maken van auto's met een diesel- of benzinemotor, zegt Volvo niet. Die worden geleidelijk uitgefaseerd, schrijft het bedrijf in een persverklaring. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van