Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Leger Israël bestelt kleine drones met machinegeweren

06 juli 2017 14:07 Aangepast: 26 april 2018 21:45

Het Israëlische leger heeft meerdere verschillend bewapende drones besteld bij een Amerikaans bedrijf.

Het Israëlische leger koopt de kleine drones bij de Amerikaanse startup Duke Robotics, meldt Defense One. Het gaat om de TIKAD-drone, kleine multirotor drones die voorzien kunnen worden van een machinegeweer, een granaatwerper en verschillende andere wapens. De drones zijn bedoeld voor oorlogsvoering in steden.

Duke Robotics is mede opgericht door meerdere voormalige Israëlisch militairen. Door een geweer onder een drone te hangen, kan een soldaat die vanaf een veilige afstand besturen en afvuren. Volgens de oprichters lopen niet alleen militairen zo minder gevaar, maar ook burgers. Soldaten op straat kunnen uit zelfverdediging per ongeluk burgerslachtoffers maken, via een drone moet die neiging tot zelfverdediging kleiner zijn.

Hoewel de TIKAD-drones uiterlijk erg lijken op de wat professionelere consumentendrones, zijn ze een stuk geavanceerder. Vooral de stabilisering is beter: de drones kunnen de terugslag van geweren intelligent compenseren en zo hangend op één plek meerdere schoten lossen. Naast het Israëlische leger zou ook het Amerikaanse leger interesse hebben getoond in de drones van Duke Robotics, maar het is niet duidelijk of dat tot een samenwerking komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore