Tech

'Paniek bij Apple: iPhone 8 mogelijk vertraagd'

12 juli 2017 13:05 Aangepast: 26 april 2018 21:45
Beeld © iDrop News

Door softwareproblemen komt de iPhone 8 mogelijk later dan gepland, of volgen sommige functies pas na latere updates.

In juni heerste er paniek binnen Apple, zegt een anonieme bron tegen Fast Company. Het iPhone-ontwikkelteam zou nog koortsachtig aan het proberen zijn softwareproblemen in de nieuwe iPhone te repareren. Het nieuwe toestel krijgt namelijk een aantal nieuwe hardwarefuncties, zoals draadloos opladen en een 3d-scanner naast de selfiecamera.

Hoewel die hardware goed functioneert, zou de software nog problemen hebben. Zo zou de software voor draadloos opladen nog niet klaar zijn om aan consumenten te leveren. Apple zou de Qi-standaard voor draadloos opladen gebruiken volgens de anonieme bron. Die standaard wordt al gebruikt door onder meer LG, Huawei en Samsung.

Ook de 3d-sensor zou niet betrouwbaar werken, ook door softwareproblemen. Volgens geruchten wil Apple de sensor inzetten als identiteitscontrole, mogelijk zelfs als vervanging voor Touch ID. Daar wilde de bron niet op in gaan.

Mogelijk vertraging

De gevolgen van de vertraging zijn nog onduidelijk. Mogelijk wordt de nieuwe iPhone, die bekend staat als iPhone 8, iPhone X en iPhone Pro, later geleverd dan gepland. Maar het zou ook kunnen dat draadloos opladen en de 3d-scanner in eerste instantie nog niet werken, maar pas na een software-update. Hetzelfde gebeurde met de iPhone 7 Plus. De portretfunctie voor foto’s kon pas twee maanden na verschijnen worden gebruikt, na een update.

Bovendien zou de schaarste van oled-schermen ook een probleem zijn. De nieuwe iPhone krijgt volgens hardnekkige geruchten voor het eerst zo’n scherm, en zou het gros van die schermen bij Samsung hebben besteld. Ook is er nog steeds onduidelijkheid over de vingerafdrukscanner in het nieuwe toestel. Volgens sommige geruchten ontbreekt die scanner in de nieuwe iPhone, andere geruchten zeggen dat Touch ID voortaan onder het scherm zit gebouwd. Volgens de bron van Fast Company is het zeer waarschijnlijk dat de vingerafdrukscanner onder het oled-scherm wordt gebouwd.

De iPhone 8, X of Pro wordt naar verwachting in september aangekondigd. Ook worden de iPhone 7S en 7S Plus verwacht. Daarom zijn er vermoedens dat de iPhone 8 weleens flink duurder kan worden, met vanaf-prijzen van misschien wel 1.000 tot 1.200 dollar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van