Tech

Nederlandse drone filmt luchtbeelden in Game of Thrones

24 juli 2017 16:11 Aangepast: 26 april 2018 21:14

Carice van Houten en Michiel Huisman zijn niet het enige Nederlandse tintje aan Game of Thrones. Voor luchtbeelden werd een dronebedrijf uit Oss ingeschakeld.

In seizoen zeven van Game of Thrones wordt voor het eerst gebruikgemaakt van een drone voor luchtopnames. Deze shots zijn gemaakt door een drone van een Nederlandse fabrikant. De NEO-drone komt van Acecore Technologies, een bedrijf uit Oss, maar vloog voor de fantasyserie over het landschap van IJsland.

De drone kan tot negen kilo mee de lucht in tillen. Dat was nodig, want hij was voorzien van een RED Epic Dragon 6K-camera met een Cooke s4 25mm-lens, schrijft Dronewatch. De camera was opgehangen aan een Gremsy H16 gimbal. Hoewel er flink wat wind stond tijdens de opnames en dat de temperaturen soms de -20 graden Celsius aantikten, hield het apparaat zich goed.

Het gebruik van drones in een serie als deze heeft voornamelijk voordelen in de productie. Een helikopter is vaak duur en een vlucht moet vooraf gepland worden, terwijl een drone veel sneller de lucht in is. Niet alle drones zijn echter geschikt, omdat er flink wat gewicht mee moet.

Bekijk ook onze reportage over speciale drones die door hulpdiensten kunnen worden ingezet:

Volg het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van