Tech

Deze Porsche-afdeling maakt exclusieve auto voor je

06 augustus 2017 11:42 Aangepast: 26 april 2018 21:14

Wie een Porsche met exclusieve details of een zelf verzonnen kleur wil, kan terecht bij Porsche Exclusive Manufaktur.

Elk zichzelf respecterend luxemerk heeft tegenwoordig een divisie voor restauratie van oude auto's en het toevoegen van exclusieve details of zelfs serieuze verbouwingen van nieuwe auto's. Dat begon ooit met speciale verzoeken van hele belangrijke klanten die bijvoorbeeld een ruitenwisser wilden op de achterruit. Inmiddels zijn er klanten die al hun Rolls Royces in het roze willen met witte bontbekleding.

Het probleem voor de eigenaar van een luxe-auto is dat hij woont tussen andere mensen die zich hetzelfde kunnen permitteren. Wie zich dan alsnog wil onderscheiden moet dus voor originaliteit gaan.

Porsche heeft die bezigheden langzamerhand door laten lekken naar de meer sterfelijke klant. In de configurator op de website kom je al Exclusive onderdelen en kleuren met bijbehorend prijskaartje tegen. Geen wonder dan ook dat de nieuwe afdeling Porsche Exclusive Manufaktur 1500m2 oppervlakte heeft, 13 werkplaatsen en 180 man personeel. In 2016 waren er maar liefst 15.000 Porsches die door de handen van de afdeling gingen. Dat gaat dan met name over kleine dingetjes als een logo op de hoofdsteun, een sportuitlaat en wielen in een bijzondere kleur. Maar er zijn ook verder gaande verzoeken, waar wat meer engineering bij komt kijken.

De vraag is natuurlijk of Porsche met deze hoeveelheden exclusieve opties nog kan spreken over exclusief. Als iedereen bijzonder is, is niemand bijzonder.  

Lees ook:

Porsche en Microsoft werken samen aan games

Eerste indruk: Porsche Panamera Executive

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van