Tech

Trump: 'Apple bouwt drie grote fabrieken' in VS

26 juli 2017 15:35 Aangepast: 26 april 2018 21:14

Volgens president Trump gaat Apple 'drie grote, prachtige fabrieken' bouwen in de VS. Apple houdt zich stil.

Trump vertelde over zijn 'triomf' in gesprek met The Wall Street Journal. Het is Trump al jaren een doorn in het oog dat grote Amerikaanse bedrijven hun producten in China laten maken. Voordat Trump werd beëdigd als president zei hij al dat hij Amerikaanse bedrijven met belastingvoordelen wilde verleiden terug naar de VS te komen, waaronder ook Apple.

“Ik sprak met [Apple-CEO Tim Cook], hij beloofde me drie grote fabrieken, groot, groot, groot”, aldus Trump. “Ik zei weet je Tim, tenzij jij je fabrieken in dit land gaat bouwen, beschouw ik mijn regering niet als een economisch succes. Hij belde me en zei dat ze dat gaan doen.”

Geen reactie

Apple heeft nog niet officieel op de berichten gereageerd. Het bedrijf laat het gros van zijn producten in China in elkaar zetten, veelal in de gigantische gespecialiseerde fabrieken van het bedrijf Foxconn. Onderdelen laat Apple bewust door verschillende fabrikanten maken, om zich in te dekken. Zelf bezit Apple eigenlijk geen fabrieken. Sinds een aantal jaar laat Apple zijn prijzige Mac Pro-computers wel door een bedrijf in de VS in elkaar zetten.

Het zou kunnen dat Trump niet helemaal begrepen heeft wat Cook bedoelde. iPhone-fabrikant Foxconn overweegt namelijk zijn eerste fabriek in de VS. Ook investeerde Apple onlangs 200 miljoen dollar in Corning, het bedrijf dat het glas voor iPhones maakt. Een belastingvoordeel in eigen land zou Apple echter ook niet slecht uitkomen. Apple heeft ruim 230 miljard dollar in het buitenland staan, en door Amerikaanse belastingen blijft het daar vooralsnog staan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van