Tech

Twee keer zilver voor Eindhovense robots op Robocup

30 juli 2017 14:56 Aangepast: 26 april 2018 21:14

De Eindhovense robotvoetballers verloren de WK-finale van de Chinese aartsrivaal. Ook de Eindhovense zorgrobot werd tweede.

De robotvoetballers van de Technische Universiteit Eindhoven zijn er niet in geslaagd hun wereldtitel te prolongeren tijdens de RobotCup in Nagoya in Japan. Tech United verloor de finale van het WK robotvoetbal met 6-3 van het Chinese team Water. In de groepsfase werden de Chinezen nog verslagen, maar in de eindstrijd bleek Water oppermachtig. De Chinese robots lieten de bal snel rond gaan en verdedigden agressief.

De laatste jaren gaan de RoboCup-finales in de Middle Size League met rijdende robots meestal tussen Water en Tech United. In de halve finale bleek Tech United nog veel te sterk voor het Australische Nubot-team, dat met 9-0 verslagen. Nubot speelde lange tijd met een robot minder, nadat die op hol was geslagen. Tech United haalde tot nu toe drie keer de wereldtitel en stond 10 keer in de finale. Hieronder zie je een samenvatting van de finale van zondag:

Het tweede Nederlandse team in de Middle Size League, de ASML Falcons, eindigde als vijfde. Dat team bestaat uit medewerkers van de Veldhovense chipmachinefabrikant ASML.

In de Small Size League eindigde debutant RoboTeam van de Universiteit Twente op de veertiende plaats. In dat onderdeel spelen minirobots (maximaal 15 centimeter hoog) met een oranje pingpongbal op een veld van 6 bij 9 meter.

Zorgrobot

Tech United behaalde zondag ook de tweede plaats bij het kampioenschap voor zorgrobots, die huishoudelijke opdrachten en zorgtaken moeten uitvoeren. 

Zie ook: Hilarisch geklungel bij WK Robotvoetbal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore