Tech

Slimme Ikea-lampen dit najaar ook in kleur

09 augustus 2017 15:11 Aangepast: 26 april 2018 20:43

Ikea's Tradfri-lampen zijn slim, maar tot nu toe ook kleurloos. Daar komt in oktober verandering in.

Vorige week vergeleken we de Tradfri-lampen van Ikea met de Hue-lampen van Philips. Die laatsten hadden als voordeel dat ze beter integreren met andere systemen én dat er ook een gekleurde variant beschikbaar is, waardoor je een Miami Vice-themafeestje met één druk op de knop van het juiste mintgroene licht kunt voorzien. 

Per 1 oktober slinkt de technische voorsprong van Philips een klein beetje. Dan liggen er namelijk ook gekleurde lampen naast de Billys en Tupplurs. Bovendien zal er tegen die tijd een update van de app zijn, waardoor de lampen werken met Apple Homekit, Amazon Alexa en Google Home. Dat heeft als groot voordeel dat ze met je stem te bedienen zijn én ook in scenes te verwerken samen met andere apparaten. Roep 'Miami Vice' naar je smartphone en je kamer wordt mintgroen, Crockett's Theme komt uit je speakers en je gordijnen gaan dicht. (Sommige dingen hoeven de buren niet te zien). 

Per 14 augustus kost de instapset van de Tradfri-lampen ook geen 85 euro, maar 80 euro. Is daarmee de achterstand gelijk gemaakt? Nee, want Philips Hue werkt nog steeds met meer diensten (zoals IFTTT) samen, heeft een betere app, is eenvoudiger te installeren en bugvrij. Maar Ikea komt steeds dichterbij. 

Bekijk ook onze uitpakparty van de Ikea Tradfri-lampen:

Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van