Tech

Flitsmeister introduceert on demand pechhulp

10 augustus 2017 12:55 Aangepast: 26 april 2018 20:43

De app Flitsmeister heeft een nieuwe functie: pechhulp on demand. Gebruikers met pech die de app al hebben openstaan, kunnen meteen hulp inroepen.

Echt nieuw is de dienst niet: Flitsmeister, dat gebruikers waarschuwt voor snelheidscontroles, slaat hiervoor de handen ineen met verzekeraar Allsecur, dat al langer pechhulp on demand aanbiedt.

Het idee daarachter is dat je geen vast abonnement af hoeft te sluiten op een pechhulpdienst, bijvoorbeeld van de ANWB of Route Mobiel, maar alleen betaalt als je ook daadwerkelijk panne hebt. Je betaalt dan 65 euro voor het opladen van een lege accu, 90 euro voor een kleine reparatie of 120 euro als je auto op transport moet.

Afweging

Ter vergelijking: bij de ANWB kost het instappakket 57 euro per jaar. Je betaalt dan in principe alleen extra voor de onderdelen die pechhulp eventueel moet vervangen, en betaalt geen sleep- of voorrijkosten.

Heb je jarenlang geen pech? Dan ben je met een abonnement duurder uit bij de ANWB dan bij Allsecur. Maar als je wel zo nu en dan stil komt te staan, is het juist goedkoper om wel voor een abonnement te gaan.

Volgens Flitsmeister zouden er 1,1 miljoen automobilisten gebruik maken van de app, die aangeeft wanneer je in de buurt bent van een flitser.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore