Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Wit regenjasje gloeit gifgroen in het donker

11 augustus 2017 19:44 Aangepast: 26 april 2018 20:43

Dit jasje heeft een nieuwe vorm van 'glow in the dark', met een speciaal materiaal verwerkt in het waterafstotende membraan.

In de jaren ’90 kon je een tijdje alles in een 'glow in the dark'-uitvoering kopen. Omdat die jaren de laatste tijd herleven is er nu de Solar Charged Jacket. Deze lichtgewicht en erg opvouwbare regenjas is gemaakt door het Britse merk Vollebak.

Overdag is de Solar Charged Jacket een witgrijze, strak ontworpen maar verder onopvallende regenjas. Maar na een paar uur in de zon zal de jas in het donker oplichten, zodat je eruit ziet als een 'radioactief spook'. Naarmate de gloed uitwerkt, kleurt de jas via een soort lichtgroene waas weer terug naar zijn witte zelf.

Je kan ook slechts bepaalde plekken van de jas belichten, om zo in het donker je eigen patroon te laten zien. Anders dan bij eerdere kleding die oplicht in het donker, is het lichtgevende materiaal niet aangebracht op de stof, maar verwerkt in het waterafstotende membraan van de jas. Daardoor blijft hij zowel ademend als waterafstotend en gloeit de hele jas inclusief de naden, op alleen de ritsen na. De Solar Charged Jacket kost 325 euro.

Zie ook: Jas die signalen blokkeert: 'draagbare tegenbeweging'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore