Ga naar de inhoud
Tech

DJI voegt privémodus toe aan drones

DJI gaat een privémodus toevoegen aan zijn drones. Zo kan het bedrijf niet langer zien waar gebruikers vliegen.

’s Werelds populairste drone-bouwer neemt deze stap twee weken nadat het Amerikaanse leger om security-redenen tijdelijk stopte met het gebruik van DJI-drones, zo meldt The Verge. Door de komende weken via een software-update een privémodus toe te voegen aan de drones hoopt DJI vermoedelijk de Amerikaanse zorgen weg te nemen.

Drone-piloten kunnen de privémodus inschakelen om het versturen van gegevens van en naar de drone flink te beperken. Ze kunnen in de ‘lokale datamodus’ nog wel live video van de drone blijven ontvangen op hun smartphone. Streamen naar Facebook of YouTube is in de privémodus echter niet meer mogelijk.

DJI raadt gebruikers aan de drones nog altijd regelmatig online te laten komen. Het bedrijf wijst erop dat er veel belangrijke informatie wordt verstuurd via internet. Het gaat daarbij onder meer om software-updates, up-to-date kaarten en “andere informatie die de veiligheid verhoogt en de functionaliteit verbetert”. Om veiligheidsreden is de privémodus niet beschikbaar op plaatsen waar een drone met internetverbinding wettelijk verplicht is.