Tech

'Apple kondigt in september Apple TV met 4K en HDR aan'

25 augustus 2017 09:50 Aangepast: 26 april 2018 20:12

Apple zou volgende maand tijdens de presentatie van de nieuwe iPhones ook een nieuwe Apple TV aankondigen. Met 4K- en HDR-ondersteuning.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Bloomberg op basis van ingewijden. De nieuwe settopbox van Apple zou een flink snellere processor krijgen om 4K-beelden te kunnen streamen. Met de nieuwe Apple TV kunnen twee keer scherpere beelden bekeken worden dan met het huidige kastje.

Naast 4K wordt ook HDR ondersteund, claimt Bloomberg. Hierover deden al langer geruchten de ronde. Met HDR worden meer natuurgetrouwe kleuren getoond, evenals veel heldere lichte delen van het scherm en diepere schaduwkleuren. 

Volgens het bericht moet Apple afspraken maken met filmmaatschappijen om de video's in 4K te kunnen aanbieden. Ook makers van Apple TV-apps zouden ingelicht zijn zodat ze hun software op de nieuwe resolutie aan kunnen passen. Verder lijkt Apple zijn settopbox geschikt te maken voor live tv kijken via betaalzenders, maar in hoeverre dat in Nederland gaat werken, is onbekend.

De huidige Apple TV gaat alweer bijna twee jaar mee. De Apple TV uit 2015 kreeg voor het eerst een eigen App Store en een nieuwe Siri-afstandsbediening. Video's werden in maximaal 1080p afgespeeld. In iTunes zijn vooralsnog ook alleen films en series in 1080p te vinden, al werden recent verwijzingen naar HDR en 4K ontdekt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van