Ga naar de inhoud
Tech

Eerste indruk: goedkope draadloze Nova-oordoppen

Draadloze oordoppen kosten vaak nog rond 200 euro. De NOVA's van Trndlabs zijn veel goedkoper. Wat krijg je voor 66 euro?

TRNDlabs bracht onlangs de NOVA True Wireless Earbuds op de markt. Ze kosten 79 euro, tijdelijk zelfs maar 66 euro, en zijn daarmee erg betaalbaar vergeleken met de concurrentie. Je bewaart de oordopjes in een powerbank, waarmee ze gelijk worden opgeladen. De powerbank heeff een micro-usb- en een standaard usb-uitgang, waardoor je twee apparaten tegelijk kan opladen, zelfs wanneer de oordopjes ook aan het opladen zijn.

Dit gaat natuurlijk wel ten koste van de accuduur. Als je alleen de oordopjes in de powerbank stopt, kan je makkelijk 3 dagen rondlopen zonder je powerbank op te laden. Let wel, de oordopjes zijn alleen via de powerbank zelf op te laden, dus als die leeg is moet je die eerst opladen. Je kunt met de NOVA's ook bellen, er zit een microfoontje in het linkeroordopje.

Geluid en design: goed voor de prijs

Het belangrijkste is natuurlijk de geluidskwaliteit. Voor de lage prijs klinken de oordoppen best redelijk. Het geluid is helder en aangenaam om naar te luisteren. Maar af en toe kunnen ze korrelig gaan klinken bij een harde bass of hele hoge tonen. Dat gebeurt vooral als je het volume bijna op maximaal hebt staan.

De oordoppen zitten heel comfortabel, soms vergat ik zelfs dat ze in mijn oren zaten. Je kan de oordoppen makkelijk lang in je oren houden zonder dat ze gaan irriteren. Ik vind de NOVA's mooier staan dan de AirPods, je hebt geen wit staafje onder je oor hangen. Maar smaken verschillen, natuurlijk. Je kunt met de NOVA's ook hardlopen zonder dat ze uit je oren vallen.

De prijs-kwaliteitverhouding lijkt bij de NOVA-oordoppen dik in orde. De AirPods klinken wel veel beter en hebben meer functies, maar gezien de lage prijs zijn de NOVA's prima oordoppen. De vraag is wel of ze het bij dagelijks gebruik over een jaar nog even goed doen. 

Maak op de Bright Facebook-pagina kans om deze oordoppen te winnen

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl