Ga naar de inhoud
Tech

Nieuwe Sony-smartphones hebben 3D-scan in camera

Sony heeft zijn Xperia XZ1 en XZ1 Compact gepresenteerd. De focus ligt op camera's met 3D-scan-functies.

Sony presenteerde zijn nieuwe apparaten donderdag op de technologiebeurs IFA in Berlijn. De belangrijkste aankondiging was die van de Xperia XZ1 en de Xperia XZ1 Compact, twee nieuwe toptoestellen van de Japanse fabrikant.

De Xperia XZ1 heeft een 5,2-inch display (1080p) met hdr-ondersteuning. De Xperia XZ1 Compact is met zijn 4,6-inch scherm (720p) een stukje kleiner. Beide telefoons weten niet echt te verrassen in hun design, dat lijkt op andere smartphones van Sony. Om het display heen zijn nog steeds vrij dikke randen te vinden.

Camera's

Beide telefoons zijn voorzien van een nieuwe 19 megapixel-camera en kunnen ze 960 beelden per seconde vastleggen voor video's in superslowmotion. Ook is de camera voorzien van een nieuwe 3d-scan-technologie, waarmee je bijvoorbeeld gezichten, eten of objecten kunt scannen. De scan is via een 3d-printer af te drukken en kan gebruikt worden in augmented reality-toepassingen.

Sony zegt de 'Predictive Capture'-functie van de camera te hebben verbeterd. Voorheen registreerde de technologie beweging en maakte dan vier foto's, zodat je de beste kon uitkiezen. Nu worden ook emoties herkend, zodat je geen lach mist als je net te laat afdrukt.

Zowel de XZ1 als de XZ1 Compact beschikken over een Snapdragon 835-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De toestellen zijn stof- en waterdicht en werken met Android 8.0.

De telefoons komen eind september op de markt. De Xperia XZ1 gaat 699 euro kosten, de Compact krijgt een prijs van 599 euro mee.

Volg het nieuws vanaf IFA 2017

Bright doet deze week verslag van de techbeurs IFA in Berlijn, waar veel grote merken nieuwe producten aankondigen. Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en Instagram en check ons YouTube-kanaal voor alle highlights.