Tech

Grote YouTube-naar-MP3-site stopt ermee

05 september 2017 10:08 Aangepast: 26 april 2018 20:12

YouTube-MP3.org, een site waarmee je YouTube-video’s kunt omzetten naar mp3-bestanden, sluit de deuren onder druk van de Amerikaanse platenindustrie.

Beheerder Philip Matesanz heeft daarnaast beloofd om zijn domeinnaam over te dragen aan de RIAA, de brancheorganisatie van de Amerikaanse muziekindustrie. YouTube-MP3.org neemt deze stap nadat verscheidene grote muzieklabels vorig jaar een rechtszaak hadden aangespannen tegen de site, zo bericht TorrentFreak.

De muzieklabels stelden in hun aanklacht dat YouTube-MP3.org zich schuldig maakte aan inbreuk op het auteursrecht. Ook klaagden de bedrijven dat de site de kopieerbeveiliging van YouTube omzeilde. Daarmee zou YouTube-MP3.org de omstreden Amerikaanse copyrightwet DMCA overtreden.

Nu heeft Matesanz dus de handdoek in de ring gegooid: hij heeft een schikking getroffen met de muzieklabels waarbij hij alle schuld op zich neemt en bovendien een onbekend bedrag betaalt. Volgens Alexa.com behoorde YouTube-MP3.org begin dit jaar nog tot de 300 best bezochte sites ter wereld. Inmiddels staat de site op plaats 335.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van