Tech

Nieuwe Apple Watch heeft 4G ingebouwd (maar nog niet hier)

12 september 2017 18:11 Aangepast: 26 april 2018 19:41

De derde versie van de Apple Watch heeft 4G ingebouwd, maar nog niet in Nederland.

De nieuwe Apple Watch Series 3 krijgt een versie waar een simkaartje voor mobiel internet (4G) in past. Via 4G kun je bellen en sms'en met de Apple Watch, of muziek streamen naar je draadloze AirPods. Ook kan de virtuele assistent Siri hardop met je praten. Nederland krijgt de 4G-versie van de Apple Watch nog niet. Ons land is niet bij de eerste reeks landen waar dit model beschikbaar komt.

Het ontwerp van de Apple Watch Series 3 lijkt erg op dat van vorige modellen. Het schermpje is wel iets helderder en energiezuiniger geworden. Het horloge is weer waterdicht tot 50 meter. De Apple Watch Series 3 kost in Nederland (zonder 4G dus) vanaf 369 euro. De pre-orders beginnen op 15 september, vanaf 22 september liggen de horloges in de winkels.

De huidige Apple Watches krijgen na een softwareupdate nieuwe fitnessfuncties met een verbeterde workout-app. Zo komen er extra opties voor zwemmers. Ook is het mogelijk om je Apple Watch direct te koppelen aan apparaten in de sportschool. De Apple Watch gaat je ook waarschuwen als je hartritmestoornissen hebt.

Volgens Apple-ceo Tim Cook is de Apple Watch momenteel 'het nummer 1 horloge ter wereld', maar hoeveel exemplaren Apple precies heeft verkocht, maakte hij niet bekend.

Meer over het Apple-event:

Terugkijken: onze eerste hands-on met de nieuwe Iphone X

De iPhone X ontgrendel je met je gezicht

Nieuwe iPhone 8's hebben nog homeknop en lcd-scherm

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van