Tech

Nieuwe Ikea-app voor meubels testen in augmented reality

13 september 2017 13:35 Aangepast: 26 april 2018 19:41

Hoe zou die bank hier staan? Met deze nieuwe iPhone-app van Ikea kun je virtuele meubels op de juiste schaal in je interieur bekijken.

De nieuwe Ikea-app Place is een van de eerste apps die gebruikmaakt van Apples nieuwe ARKit-systeem voor toepassingen van augemented reality. De app toont in het camerabeeld van de iPhone meer dan tweeduizend producten virtueel in je kamer. De app scant eerst de vloer en toont daarna de gewenste producten op de juiste schaal in de omgeving. Ikea's Place-app verschijnt op 19 september, als iOS 11 beschikbaar komt.

ARKit zorgt er voor dat de ruimte om je heen via de normale camera van je iPhone accuraat in 3D in kaart wordt gebracht. Ook kan ARKit rekening houden met lichtbronnen, waardoor 3d-objecten een dynamische en realistische schaduw krijgen. ARKit werkt met de nieuwe iPhone X en iPhone 8 en de eerdere iPhone 7, 6S en SE. Bekijk hieronder Ikea's video over de nieuwe app:

Google werkt ook aan een eigen app-framework voor augmented reality, genaamd ARCore.

Mooie ARKit-voorbeelden

Snelle probeersels met ARKit door iOS-ontwikkelaars lieten de afgelopen maanden al zien hoe krachtig het systeem is. Bekijk hier onze 10 favoriete ARKit-demo's. Je kunt met apps die met ARKit werken bijvoorbeeld nauwkeurig afstanden meten:

Lees ook: Apple loopt ineens voorop met augmented reality

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van