Ga naar de inhoud
Tech

Nest komt met slimme deurbel en alarmsysteem

Google-bedrijf Nest heeft een slimme deurbel, een alarmsysteem en een vernieuwde buitencamera aangekondigd.

De Nest Hello is een deurbel met een ingebouwde microfoon, speaker en een HDR-camera, die ook in het donker goede beelden moet maken. Als er iemand aanbelt, krijg je een notificatie op je telefoon en kun je met elkaar praten. De camera heeft ook gezichtsherkenning en een lampje voor 's nachts.

Als je niet thuis bent, kun je de Nest Hello een vooraf ingestelde reactie laten overbrengen. De slimme deurbel komt in het eerste kwartaal van 2018 eerst in de VS en Canada op de markt. De prijs is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de deurbel in Europa op de markt komt. (Binnenkort testen we op Bright.nl de slimme deurbel Ring.)

Alarmsysteem

Het nieuwe alarmsysteem Nest Secure bestaat uit meerdere Detect-sensoren, die bij deuren en ramen bewegingen registreren. Op een app krijg je notificaties over wat er in huis gebeurt. Een alarm in- en uitschakelen gaat via de Nest Guard, een apparaatje met knopjes erop voor een pincode, of door een Nest Tag, een label met een NFC-chip erin, bij de Guard te houden. Ook via de app is het alarm in te stellen.

Het Nest Secure-pakket met twee sensoren, twee tags en de Guard kost 499 dollar en is vanaf november in Europa te koop. Elke losse extra Detect-sensor kost 59 dollar, extra tags kosten 25 dollar.

Nieuwe buitencamera

Nest kondigde ook een vernieuwde buitencamera aan. De Nest Cam IQ Outdoor is weersbestendig en heeft een camera met gezichtsherkenning. Hij kost 379 euro en is in november beschikbaar.

Onlangs bespraken we de Cam IQ van Nest in de Smart Home-serie op ons YouTube-kanaal:

Subscribe op ons kanaal voor meer over smart home.