Ga naar de inhoud
Tech

Laadpas Vandebron maakt elektrisch rijden makkelijker

Vandebron maakt een laadpas waarmee je zowel bij alle openbare oplaadpunten als veel parkeerplaatsen kunt betalen.

De groene energieleverancier/marktplaats Vandebron zet in op elektrisch rijden. Dat begint met een nieuwe laadpas en een app die het mogelijk maken bij elke openbare laadpaal in Nederland te laden. Dat is niet nieuw, maar het feit dat je tegelijk kunt betalen voor laden én parkeren is dat wel.

Het is altijd al een beetje wonderlijk geweest dat je op een parkeerplaats met zijn eigen betaalsysteem nog steeds een bonnetje moet halen uit een automaat verderop, maar dankzij de Vandebron-pas en -app hoeft dat niet meer. Mits de stad waar je parkeert samenwerkt met Parkmobile. De dienst is niet gratis. Voor het gebruik van de pas betaal je 3,50 euro per maand of 1,50 euro als je klant bent bij Vandebron voor je energie thuis of op het werk.

Smart grid

Dit jaar begint ook een proef met een plaatselijk smart grid. Elektrische auto's worden gebruikt om pieken en dalen in het stroomnet te ondervangen. De auto wordt geladen als er veel stroom is en niet geladen als er weinig stroom is. Voordeel voor de elektrische autorijder is dat hij wel 250 euro op jaarbasis kan verdienen, alleen door zijn auto te parkeren.  

Bekijk ook onze video over de nieuwe elektrische Opel Ampera E:

Volg ook het Bright YouTube-kanaal