Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Ikea neemt klusjesmarktplaats TaskRabbit over

29 september 2017 12:49 Aangepast: 26 april 2018 19:10

Ikea heeft de website TaskRabbit overgenomen, een online marktplaats voor klusjes.

Ikea is groot geworden met meubels die de consument zelf in elkaar kan zetten. Maar soms kom je klussen tegen die te moeilijk zijn, en heb je een klusjesman of -vrouw nodig. Die zoeken we online, en het Amerikaanse TaskRabbit is één van de populairste diensten in de zogenoemde gig economy.

TaskRabbit is donderdag overgenomen voor Ikea, meldt de Zweedse meubelgigant. Het overnamebedrag is niet bekend, wel weten we dat TaskRabbit sinds zijn oprichting in 2009 zo’n 50 miljoen dollar aan durfkapitaalinvesteringen heeft gehad. TaskRabbit brengt consumenten direct in contact met bijvoorbeeld klusjesmannen, en lijkt daarmee op Nederlandse sites als Zoofy en Werkspot.

Gratis montage

TaskRabbit zou onder Ikea een onafhankelijk dochterbedrijf worden, en de CEO en medewerkers van de klusjes-marktplaats blijven aan. TaskRabbit heeft zo’n 60 medewerkers, maar ruim 60.000 freelance klusjesmannen, verhuizers en assistenten bieden hun werkzaamheden aan via het platform.

Met TaskRabbit zou Ikea klanten goedkopere of zelfs gratis montage van meubels kunnen aanbieden. Concurrenten als Amazon doen dat al langer bij de verkoop van meubels. Ikea heeft eerder al samenwerkingen met TaskRabbit gehad in het Verenigd Koninkrijk en de VS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore