Tech

Schoonmaken met 'The Force': Samsung lanceert Star Wars-robotstofzuigers

10 oktober 2017 18:00 Aangepast: 10 oktober 2017 19:04

Samsung introduceert twee Star Wars-robotstofzuigers: Darth Vader of een Stormtrooper maken je huis schoon.

Samsung heeft vandaag twee Powerbot-robotstofzuigers met Star Wars-designs aangekondigd. De robotstofzuigers lijken op de bekende helmen van Darth Vader en de Stormtroopers. Ze kunnen de soundtrack, geluidseffecten en bekende uitspraken uit Star Wars laten horen. Het gaat om speciale versies van de zakloze VR7000-stofzuiger, maar dan voorzien van 'The Force', natuurlijk.

Als je de robotstofzuigers aanzet, spelen ze de Star Wars-theme af of laten ze lightsaber-geluiden horen. Bij de Darth Vader-versie hoor je ook het bekende zware ademen van de slechterik. De Stormtrooper-versie kost 699 dollar, de Darth Vader-editie is 100 dollar duurder. In Nederland kost de VR700 overigens momenteel 899 euro, dus de Europese prijzen zullen hoger uitvallen. De robotstofzuigers zijn in de VS begin november verkrijgbaar. Wanneer ze in Nederland op de markt komen, is nog niet bekend. Maar je ziet de Star Wars Powerbots wel in actie tijdens Bright Day in november in de Jaarbeurs. Deel ook onze video:

Steeds meer fabrikanten willen meeliften op de hype rond de nieuwe Star Wars-film The Last Jedi, die in december verschijnt. Zo komt het merk Propel met speciale Star Wars-drones en lanceert Lenovo een augmentedreality-bril met een Star Wars Game die je met replica-lightsabers speelt. Verder zijn er de Star Wars-toys van Sphero en een Stormtrooper-robot met AI van UBTech.

Vanochtend ging de nieuwe trailer voor The Last Jedi online. Begin september probeerden we meerdere nieuwe Star Wars-gadgets:

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van