Tech

Slim fietsslot gaat dicht als je wegloopt

12 oktober 2017 17:02 Aangepast: 26 april 2018 19:10

Slim fietsslot Bisecu gaat automatisch op slot als je wegloopt en heeft een ingebouwd alarm en kilometerteller.

Er bestaan al jaren auto’s die automatisch op slot gaan als je wegloopt, en weer van het slot gaan als je met de sleutel in je zak aan de klinkt trekt. Waarom moeten we bij fietsen nog ouderwets met sleutels in de weer? Bisecu is een fietsslot dat je koppelt aan je telefoon. Loop je weg, dan gaat het slot vanzelf dicht.

Het slot zit in de naaf van het voorwiel van de fiets. Wanneer de signaalsterkte tussen je telefoon en het slot afneemt, wordt er binnen de naaf een pen door het wiel gestoken. Zo staat de fiets op slot, en volgens de ontwikkelaars is het slot nog moeilijk open te breken ook.

Alarm en kilometerteller

De batterij van het slot moet zes maanden meegaan op één lading. En is het slot of je telefoon leeg, moet het slot via een speciale codeknop aan de buitenkant alsnog te openen zijn. Daarnaast heeft Bisecu een alarm dat met een kracht van 100 decibel afgaat als iemand aan je fiets zit. Als je fietst kan het ronde led-licht om het slot geel of groen branden, om te laten zien hoe hard je fietst.

Een kilometerteller heeft het slot ook en met een gekoppelde app kun je zien hoe je hebt gefietst. Die app vertelt ook wanneer het alarm van je fiets af gaat. Het Bisecu-slot is op Kickstarter te bestellen vanaf 89 dollar, met 20 dollar verzendkosten om het in Nederland te krijgen. Het slot moet in maart 2018 geleverd worden, en het streefbedrag van 30.000 dollar is al bijna behaald.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van