Tech

Zo stel je de SOS-functie op je smartphone in

16 oktober 2017 07:10 Aangepast: 26 april 2018 19:10

Bezorgde ouders delen na de zaak Anne Faber hoe de SOS-noodfunctie op smartphones is in te stellen.

Het instellen van noodcontacten (ICE) op je telefoon kon al langer op de meeste smartphones. Maar de nieuwste Galaxy-telefoons van Samsung (draaiend op Android 5.0 of hoger) en sinds vorige maand ook Apple's iOS 11 hebben een aparte SOS-functie voor noodsituaties. Zo stel je die in.

iPhone (iOS 11)

Bij de iPhone moet je deze functie wel zelf instellen. Dat doe je door bij 'Instellingen' de optie 'SOS-noodmelding' in te schakelen. Hier kun je zelf jouw SOS-contactpersonen kiezen en is er de aanvullende functie 'Aftelgeluid'. Daarmee laat je iPhone een schel waarschuwingsgeluid horen die mogelijke belagers afschrikt en omstanders alarmeert. Eenmaal ingesteld werkt de SOS-functie dan bij 5 keer snel de aan/uit-knop indrukken.

Samsung (Galaxy S4 en hoger)

De SOS-functie zit ook bij de laatste Galaxy-modellen van Samsung ingebakken. Bij de Galaxy S4 en opvolgers S5, S6, S7 en S8 is het mogelijk om noodberichten te sturen. Bij 'Instellingen' onder 'Geavanceerde functies' bij de optie 'SOS-berichten verzenden'. Daarbij stuur je bovendien je locatiegegevens door (met behulp van gps of wifi) en kun je ook foto's en geluidsopnames meesturen. Bij deze Samsung-modellen werkt de SOS-functie dan bij 3 keer snel de aan/uit-toets indrukken.

Andere smartphones

Bij overige Android-toestellen is er ook een manier om een noodknop in te stellen. In dat geval is het nodig om één van de vele apps te downloaden en deze naar wens in te stellen.

Dit is er nieuw in iOS 11

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van