Tech

Google-game: is het een chihuahua of een muffin?

15 oktober 2017 23:22 Aangepast: 26 april 2018 19:10

Bij dit spel van Google moet je een foto van een chihuahua van een muffin onderscheiden. Het toont de moeilijkheden van automatische beeldherkenning.

Alle grote techbedrijven stoppen veel tijd en moeite in kunstmatige intelligentie. Een belangrijk onderdeel daarvan is beeldherkenning: herkennen wat voor voorwerpen, personen en dieren er op een foto of video te zien zijn. Google is er al behoorlijk ver mee. Zo kan je in de zoekmachine op gerelateerde afbeeldingen zoeken en je eigen foto's sorteren op trefwoorden zoals sneeuw, water, fiets en elektra, zonder dat je deze zelf hebt ingevoerd.

Toch is het nog behoorlijk moeilijk: een voorwerp hoeft maar een beetje gedraaid te zijn en een computer tast al in het duister. Om aan te geven hoe moeilijk het is, heeft Google het spel Muffin or Chihuahua ontwikkeld.

Muffin or Chihuahua?

Om aan te geven hoe moeilijk het soms kan zijn, heeft Google een spelkast ontwikkeld waarbij de speler een muffin van een chihuahua moet onderscheiden. Dat klinkt makkelijker, maar in de praktijk blijken deze twee behoorlijk op elkaar te lijken. Verder heeft het spel varianten zoals uil of appel en puppy of bagel. Bekijk de video van RTL Z:

Meme

Het spel is gebaseerd op een meme: in maart 2016 plaatste twitteraar Karen Zack op haar kanaal deze tweet.  Ze ontving meer dan 25.000 retweets en de meme was geboren. Het spel wordt niet op de markt gebracht door Google en daarom is het alleen te spelen in het Google-kantoor in Zürich.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van