Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Politie Dubai wil met hoverbikes gaan vliegen

16 oktober 2017 10:48 Aangepast: 26 april 2018 18:39

De politie van Dubai wil boeven gaan vangen met hoverbikes. Weer een gekke pr-stunt?

De politie-hoverbike, die is ontworpen in samenwerking met het Russische Hoversurf, werd gepresenteerd tijdens de plaatselijke tech-beurs Gitex. De hoverbike kan tot vijf meter boven de grond vliegen en de politie wil het voertuig naar eigen zeggen inzetten bij noodgevallen en verkeersopstoppingen.

Op dit moment worden er testvluchten uitgevoerd met de hoverbike die een maximumsnelheid heeft van 70 kilometer per uur. Of de politie de hoverbikes daarna daadwerkelijk in gebruik gaat nemen, is overigens nog maar de vraag, schrijft New Atlas.

Publiciteitsstunt

Volgens de site is de inzet van hoverbikes door de politie ‘enorm onverantwoordelijk’. De draaiende wieken en het gewicht maken de voertuigen immers extreem gevaarlijk voor passagiers en omstanders. Als de meeste landen om veiligheidsredenen al niet toestaan dat je met een consumentendrone van een paar kilo boven mensen vliegt, waarom zou je zo’n vliegend gevaarte dan wel toelaten? “Dit is 100% zeker een publiciteitsstunt, en waarschijnlijk nog een vrij gevaarlijke ook.”

Onlangs liet het Russische Kalashnikov Concern zijn prototype van een hoverbike zien. Die vliegmachine is bedoeld voor het leger.

In 2016 bouwde YouTuber en uitvinder Colin Furze zelf een hoverbike.

Lees ook: Vliegende taxi maakt eerste testvlucht boven Dubai

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore