Tech

NS laat je 'Reis je fit' en treinquiz testen

20 oktober 2017 17:44 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Probeer de komende dagen in treinen naar Eindhoven deze ontwerpen die je reistijd aangenamer moeten maken.

Per dag reizen ruim 1 miljoen Nederlanders met de trein. NS heeft designers gevraagd ontwerpen te ontwikkelen waarmee die reizigers hun reistijd zo optimaal mogelijk kunnen besteden, in een aangename reisomgeving. De eerste resultaten van het meerjarige project What if Lab x NS zijn de vier onderstaande concepten, die je vanaf zaterdag kunt testen op weg naar de Dutch Design Week in Eindhoven. (Lees ook onze aanraders van de DDW.)

In thema-coupés in treinen op de trajecten Amsterdam-Eindhoven en Den Haag-Eindhoven worden de vier ontwerpen getest. Aan de hand van de resultaten van deze experimenten bepaalt de NS of, en hoe, de ontwerpen gerealiseerd gaan worden.

Reis je fit - Enrichers

Tijdens het reizen je buik- en rugspieren trainen, in het gangpad surfen op het ritme van de trein en opveren als er iemand naast je komt zitten. Reis je fit is een add-on meubelcollectie van bewegende meubels. Zitkussens trainen je evenwicht, de watertegel Floatile laat je balanceren terwijl je staat en het Bambata-waterkussen veert op als er iemand naast je komt zitten op de loungebank die in nieuwe treinen is geplaatst.

 

Spoorwijs - Waarmakers

Met de hele coupé hetzelfde spel spelen. In Spoorwijs speel je tegen medereizigers een quiz met tekenopdrachten en vragen over de omgeving. Zo ontdek je via de eigen smartphone het traject waarop je rijdt en worden reizigers op een subtiele manier uitgedaagd om te interacteren met medereizigers. Een voorbeeld van een van de vragen: "Over tien seconden komt er een kerktoren voorbij, staat die links of recht van het spoor?"

MindfulNS - Studio Jan Pieter Kaptein

Mindfulness, iets voor jou? Als je toch stilzit, kun je het net zo goed eens proberen. Met deze app leert mindfulnesscoach Viktoria Susovits je een ontspannen start van de dag en een soepele overgang van werk naar privé te maken. Moet lukken met het voorbijglijden van het landschap als achtergrond.

Luisterruit - Manon van Hoeckel met Tom Loois

Een audiotour van 20 minuten voor in de trein. Rijdend door het landschap luisteren reizigers naar de jongste treinmachinist, de oudste conducteur en het verhaal achter de vreemdst gevonden voorwerpen.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van