Tech

Honderdduizenden Snapchat-brillen nog onverkocht

24 oktober 2017 09:23 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Au! Snap heeft nog honderdduizenden onverkochte Snapchat Spectacles liggen.

Het leek aanvankelijk zo’n succes: toen Snap vorig jaar zijn bril in beperkte oplage introduceerde, stonden de mensen in de rij om er één te bemachtigen. Via eBay verkochten de handelaars de Spectacles voor een veelvoud van het bedrag dat ze er zelf voor hadden neergeteld.

Het aanvankelijke succes moet Snapchat hebben geïnspireerd om de Spectacles vervolgens in grote hoeveelheden te produceren. Een misrekening. Bij nader inzien zaten er toch maar een beperkt aantal Snapchatters op zo’n bril te wachten. Volgens The Information liggen er nu nog honderdduizenden onverkochte Spectacles te verstoffen in magazijnen.

De onthulling van The Information werpt een ander licht op recente uitspraken van Snap-CEO Evan Spiegel. Die verklaarde begin deze maand trots dat er meer dan 150.000 exemplaren van de bril waren verkocht. En dat terwijl Snap volgens Spiegel ervan was uitgegaan dat er niet meer dan 100.000 exemplaren verkocht zouden worden. De Snapchat Spectacles zijn sinds juni ook in Nederland te koop. De camera-zonnebril kost 150 euro.

Volg ook ons YouTube-kanaal

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore