Tech

Video: privacy-jas en robotwapens op Dutch Design Week

24 oktober 2017 19:23 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven: een privacy-jas, breingestuurde robotwapens en een camerahandschoen. We spraken de makers.

Voor wie zich wil wapenen tegen de surveillance state heeft Jochem van Schip de Code Coat ontworpen: een jas met privacy-features waardoor je niet te volgen bent door slimme camera's. Ook heeft de jas een zakje die functioneert als een kooi van Faraday, waardoor je telefoontoestel niet is te traceren. We spraken met Van Schip in onderstaande video. 

Ook interviewden we kunstenaar Freerk Wieringa over zijn installatie met angstaanjagende robotwapens. De enorme robots hebben machinegeweren, maar door te mediteren is het mogelijk ze tot bedaren te brengen. Tot slot aandacht voor de camerahandschoen van Channin Scholten, die je het filmen van mooie zonsondergangen en spannende concerten uit handen neemt. Bekijk de video:

Volg ook de Bright-route op de Dutch Design Week

En vergeet je niet te subscriben op ons YouTube-kanaal.

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van