Tech

Apple ontkent aanpassen Face ID vanwege iPhone X-tekorten

25 oktober 2017 23:30 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Apple zou gezichtsherkenning Face ID minder precies hebben gemaakt vanwege de beperkte iPhone X-productie. Maar Apple ontkent dit.

Kort na de presentatie van de iPhone X gingen er al geruchten rond over de beperkte productie-aantallen van de nieuwe Apple-smartphone. De frontcamera voor de Face ID-gezichtsherkenning zou voor problemen zorgen, en dan met name de rasterprojector. Dat onderdeel projecteert een raster van 30.000 puntjes over het gezicht van de gebruiker, dat door de infraroodcamera vervolgens wordt opgepikt. Zo kan de iPhone X nauwkeurig en in drie dimensies het gezicht van de gebruiker herkennen.

Minder streng

Die projector levert verschillende problemen op, melden ingewijden woensdag aan Bloomberg. Zo is het piepkleine onderdeel moeilijk te fabriceren, te ontwikkelen en in de iPhone X te plaatsen. Als het onderdeel ook maar een haarbreedte verkeerd wordt geplaatst, werkt het al niet naar de maatstaven die Apple had gesteld. Op een bepaald punt in de productie zou daarom maar 20 procent van alle geproduceerde rasterprojectoren geschikt zijn geweest. Om de productie van de iPhone X op te voeren, zou Apple volgens de bronnen van Bloomberg zijn eisen voor het onderdeel hebben versoepeld.

Maar Apple ontkent dit in een reactie. Het zegt de eisen voor Face ID niet te hebben verminderd. "We verwachten dat Face ID de nieuwe gouden standaard voor gezichtsverificatie wordt", aldus Apple-woordvoerder Trudy Muller. "De kwaliteit en precisie van Face ID zijn onveranderd: het blijft een waarschijnlijkheid van één op 1 miljoen dat een willekeurig persoon je iPhone met Face ID kan ontgrendelen." Die kans is bij de Touch ID-vingerafdrukscanner één op 50.000.

Bekijk ook onze uitlegvideo over de gezichtsherkenning van Apple: 

Subscribe op ons YouTubekanaal om binnenkort onze iPhone X-review niet te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van