Tech

Saudi-Arabië steekt 1 miljard in Virgin Galactic

27 oktober 2017 14:07 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Saudi-Arabië wil 1 miljard dollar investeren in het ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic van Richard Branson.

Dat maken het koninkrijk en het ruimtevaartbedrijf bekend. Met zijn aandeel investeert Saudi-Arabië in drie takken van de Virgin Group. Ten eerste in Virgin Galactic, dat ruimteveer VSS Unity ontwikkelt. Met dat ruimtevaartuig worden toeristen in een suborbitale baan om de aarde gebracht.

Ook wordt het geld geïnvesteerd in The Spaceship Company, een Virgin-dochterbedrijf dat het ruimteveer daadwerkelijk bouwt. Het laatste deel van het geld gaat naar Virgin Orbit, een Virgin-tak die eerder dit jaar werd opgericht om kleine satellieten van bedrijven de ruimte in te schieten.

Entertainmentcentrum

“De investering stelt ons in staat om de volgende generatie van menselijke ruimtevaart te ontwikkelen, goedkopere satellietlanceringen te maken en versnelt ons programma voor transcontinentale ruimtevaart”, schrijft Virgin-oprichter Richard Branson. Ook zit bij de investering de mogelijke komst van een ruimtevaart-entertainmentcentrum in Saudi-Arabië. Los van een futuristisch ogende concepttekening is daar nog niet veel over bekend.

Lees ook:

Virgin stuurt eind 2018 mensen de ruimte in  

SolarStratos onthult 'ruimtevliegtuig' op zonne-energie 

Stedentrip met de raket? Elon Musk werkt er aan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van