Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

WhatsApp laat je nu berichten intrekken

27 oktober 2017 19:55 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Per ongeluk een berichtje op WhatsApp gestuurd? Tot 7 minuten na het versturen kan je het voortaan intrekken.

Dat kondigt WhatsApp aan. Het verwijderen van een bericht is simpel: houd het bericht ingedrukt, kies 'verwijder' uit het menu en selecteer daarna 'verwijder voor iedereen'. Deze optie verschijnt alleen binnen 7 minuten na het versturen van het bericht. Na 7 minuten is het niet meer mogelijk om een bericht in te trekken.

De ontvangers zien wel dat je een bericht hebt ingetrokken door de melding 'Dit bericht is verwijderd'. Ook is het mogelijk dat de ontvanger het bericht heeft gelezen voordat je het intrekt. Daarbij moeten zowel jij als de ontvanger de laatste versie van WhatsApp gebruiken om berichten in te trekken.

Binnenkort beschikbaar

"[Het verwijderen] is met name nuttig als je een bericht naar de verkeerde chat hebt gestuurd of als het bericht dat je hebt gestuurd een fout bevat", schrijft WhatsApp. WhatsApp had al langer een verwijderknop, maar daarmee verwijderde je het bericht alleen voor jezelf. De ontvanger kon jouw bericht dan nog steeds lezen. De nieuwe functie wordt de komende tijd naar alle gebruikers uitgerold. 

Live locatie delen

Whatsapp introduceerde vorige week ook een functie om live je locatie te delen. Hoe dit werkt leggen we uit in deze video:

Meer uitlegvideo's? Vergeet je niet te subscriben op ons YouTube-kanaal.

Bright Day: het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore