Tech

Apple-techneut ontslagen na 'viral' iPhone X-video van dochter

30 oktober 2017 10:59 Aangepast: 26 april 2018 18:39

Een techneut die bij Apple werkte aan de iPhone X is ontslagen, nadat zijn dochter een YouTube-filmpje online zette met beelden van het toestel.

Brooke Amelia Peterson en haar vader dachten dat het onschuldig was om de nog niet uitgebrachte iPhone X te filmen in de kantine van Apple. Peterson was op bezoek bij haar vader in het Apple-hoofdkantoor en daar maakte ze een vlog van voor haar YouTube-kanaal. De Apple-techneut liet zijn dochter filmen toen hij afrekende met Apple Pay. Ook toonde Brooke een paar features van de nieuwe telefoon.

Afgelopen weekend vertelde Peterson in een nieuwe video dat haar vader inmiddels bij Apple is ontslagen. Het filmpje vormde een overtreding van de interne regels. Ten eerste had niet zonder toestemming gefilmd mogen worden op het terrein van Apple, ten tweede mogen er geen beelden gemaakt worden van producten die nog niet zijn uitgebracht. En hoewel de iPhone X al is aangekondigd en sinds vrijdag is te pre-orderen, komt het toestel pas op 3 november officieel uit. 

'Ze wisten het niet'

Apple vroeg Peterson om de video offline te halen en dat deed ze. Omdat het om een interne iPhone X gaat, kunnen er geheimen op staan. Daarom reageert het bedrijf extra streng op dit soort gevallen. Maar toen de video van YouTube werd gehaald, was hij al enorm vaak gedeeld. Het filmpje is op andere plekken nog steeds te bekijken.

Vader en dochter zeggen een fout gemaakt te hebben en niet goed op de hoogte te zijn geweest van de regelgeving. Ze koesteren geen wrok tegen Apple. "Het maakt uiteindelijk niet uit of je een goed persoon bent of niet", zegt de dochter. "Het wordt bij Apple niet getolereerd als je de regels overtreedt."

Abonneer je op het Bright YouTube-kanaal voor meer over de iPhone X.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van