Tech

Deze bril analyseert emoties voor blinden

05 november 2017 22:05 Aangepast: 26 april 2018 18:39

De Emotion Whisperer fluistert slechtzienden in wat de lichaamstaal van hun gesprekspartner is. Je kunt hem ook op Bright Day proberen.

Als je blind bent, zoals Simon Dogger, ontgaat alle lichaamstaal van anderen je. Om beter te begrijpen wat iemand bedoelt, bouwde Dogger de Emotion Whisperer. Deze emotiefluisteraar is gebaseerd op gezichtsherkenning. Dogger bouwde voor zijn studie aan de Design Academie in Eindhoven de software, een app en een bril. Zolang hij zijn telefoon in zijn hand heeft, voelt hij door middel van trilsignalen of je hem aankijkt, blij of boos bent of hem in de maling neemt.

De bril registreert een opgetrokken wenkbrauw, een bedachtzaam lachje, een uitdagende blik. Dat doet hij door met de ingebouwde camera foto’s te nemen van je gesprekspartner. Die stuurt hij door naar een emotion-recognition-app. Die analyseert de emotie en stuurt een bijbehorend trilsignaal naar het zilverkleurige apparaatje in je hand. Zo kan een blind persoon voelen of je lacht.

Simon Dogger staat met zijn Emotion Whisperer op ons techfest Bright Day op 18 en 19 november in de Utrechtse Jaarbeurs. Daar kun je zelf testen of hij jouw gezichtsuitdrukking snapt en hem vragen hoe je als blind persoon zo’n complex afstudeerproject voor elkaar krijgt.

Miniatuurvoorbeeld

Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van