Tech

Microsoft HoloLens vanaf december officieel in Nederland

01 november 2017 14:45 Aangepast: 26 april 2018 18:08

Via omwegen was Microsofts HoloLens in Nederland al wel te bemachtigen, maar vanaf 1 december is de AR-headset officieel te koop.

De ontwikkelaarskit van de Microsoft HoloLens verscheen in maart 2016 al in de VS. In oktober 2016 kwam de augmented-reality-bril ook in onder meer Duitsland, Frankrijk en de UK op de markt. Vanaf 1 december is de bril in nog eens 29 nieuwe Europese landen te bestellen, waaronder in Nederland, meldt Microsoft.

Omdat we inmiddels anderhalf jaar na de Amerikaanse lancering van de bril zijn, richt Microsoft zich niet meer op alleen ontwikkelaars. De HoloLens wordt nu onder meer gericht op de moderne werkvloer. Microsoft zegt dat het met de HoloLens voor het eerst een computer heeft voor mensen zonder bureau. Want waar mensen met een kantoorbaan de afgelopen 30 jaar steeds meer vooruitgang zien, is dat voor veel andere werknemers niet zo.

Brede toepassing

Microsoft schat dat 80 procent van de werkenden geen bureau heeft. Een slimme bril zou het werk van die mensen makkelijker kunnen maken, denk het bedrijf. Microsoft neemt Ford als voorbeeld: daar worden bij het ontwerpen van nieuwe auto’s hologrammen en kleimodellen door elkaar heen gebruikt.

Liftmaker Thyssenkrupp gebruikt de HoloLens voor training van reparateurs. Die kunnen met vragen videobellen, een collega kan hen dan met tekeningen in augmented reality met de situatie helpen. De exacte Nederlandse prijs van de HoloLens is nog niet bekend. In Duitsland en Frankrijk kost de commerciële versie van de HoloLens 5.489 euro, en de ontwikkelaarskit 3.299 euro.

Volg ook het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van