Tech

Productie iPhone X kost 358 dollar

07 november 2017 09:15 Aangepast: 26 april 2018 18:08

Het kost Apple 357,50 dollar om een iPhone X te maken. Dankzij het lcd-scherm is de iPhone 8 een stuk goedkoper.

Terwijl Apple 65,50 dollar kwijt is aan het 5,8-inch oled-scherm en de bijbehorende onderdelen voor de iPhone X, valt het 4,7-inch scherm voor de iPhone 8 een stuk goedkoper uit: 36 dollar. Dat blijkt uit een analyse van TechInsights waarover persbureau Reuters bericht.

Volgens TechInsights is de brutomarge op de iPhone X hoger dan op de iPhone 8: 64 procent versus 59 procent. Daarbij vergelijkt TechInsights de prijzen van de onderdelen en de productiekosten met de Amerikaanse verkoopprijs. Zaken als marketing laat het bureau buiten beschouwing. Ter vergelijking: bij de Samsung Galaxy S8 is de brutomarge naar schatting 56 procent.

‘Niet de hoogste prijs’

Apple-ceo Tim Cook verdedigde de hoge prijs voor de iPhone X vorige week door te wijzen op de nieuwe technologieën die in het nieuwe model verwerkt zitten. “We proberen niet de hoogst denkbare prijs te vragen. We bepalen de prijs op basis van wat we leveren. En de iPhone X heeft heel veel geweldige nieuwe technologieën waarmee we voorop lopen.”

Mede dankzij de introductie van de iPhone X verwacht Apple in het lopende kwartaal een omzet te boeken van tussen de 84 en 87 miljard dollar. Dat is 9 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

5 handige tips voor de iPhone X 

Eerste indruk van de iPhone X:

Getest: Face ID in de iPhone X

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van