Tech

Bedtent voor gehandicapte kinderen slaat aan

12 november 2017 23:00 Aangepast: 26 april 2018 18:08

De opvouwbare bedtent CloudCuddle van de Delftse studente Lotte Leufkens is een wereldwijde hit.

Het succes stapelt zich op, voor Lotte Leufkens (25). Tijdens haar studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft hoorde ze van het probleem dat duizenden kinderen niet veilig kunnen logeren wegens het gebrek aan een goed bed. Uit een studieopdracht ontstond de startup CloudCuddle, een reisbedje voor gehandicapte kinderen. Daarmee werd Leufkens studentondernemer van het jaar, won ze de ASN Wereldprijs, werd ze tweede bij de Philips Innovation Award en won ze vorige week de TedX Women Amsterdam Startup Award 2017.

Wat kunnen we leren van dit succesverhaal? Leufkens en mede-oprichter Francesca Lucas hebben vooral goed geluisterd: "Tijdens onze minor Biomedical in 2014 kwam er een vader met zijn gehandicapte zoon op bezoek tijdens college. Hij vertelde ons van één van de problemen: het buitenshuis slapen. Er zijn veel kinderen met epilepsie of spasmes die in een aangepast bed slapen. Zo’n bed kan je natuurlijk onmogelijk mee op vakantie nemen. Het gezin testte ons ontwerp en de vader zei: 'Ga er alsjeblieft mee door, want je kan er zo veel gezinnen mee helpen'."

Wat is hun oplossing precies? CloudCuddle is een opblaasbaar geraamte dat van een gewoon bed een veilig bed maakt. De lichtgewicht bedtent is opvouwbaar tot een pakketje van 50 bij 30 bij 30 centimeter. “Het ontzorgt gezinnen die al veel zorgen hebben”, aldus de jury van de studentondernemer van het jaar. In 2018 wil Leufkens afstuderen en zich fulltime storten op CloudCuddle.

Eindhovens Hugsy haalt 2 ton op voor slimme babydeken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van