Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'Ook iPad krijgt Face ID en doet afstand van homeknop'

09 november 2017 10:13 Aangepast: 26 april 2018 18:08

Apple zou werken aan een nieuwe iPad met dunnere schermranden en Face ID. Net als op de iPhone X zou de homeknop verdwijnen.

De nieuwe iPad zou eind 2018 gepresenteerd kunnen worden. Dat zeggen anonieme bronnen tegen Bloomberg, dat vaak goed ingelicht is over nog onaangekondigde Apple-producten. Tenminste één van de nieuwe iPads zou meer op de iPhone X gaan lijken. Dat vertaalt zich waarschijnlijk in dunnere schermranden en gezichtsherkenning. Door de homeknop achterwege te laten, blijft er meer ruimte over voor het display. iPads kunnen op die manier kleiner worden, zonder in te leveren op het schermformaat.

Een oled-scherm hoef je volgens de bronnen echter nog niet op de iPad te verwachten. Huidige iPads bieden lcd-schermen, met oled worden diepere zwartwaarden en hogere contrasten mogelijk. Samsung zou echter het enige bedrijf zijn dat deze panelen kan maken, maar door 'technische en financiële beperkingen' is de kans klein.

Het is niet duidelijk of de iPad ook een 'notch' zou krijgen voor Face ID, de inkeping aan de bovenkant van het scherm zoals bij de iPhone X. Wel wordt de iPad waarschijnlijk voorzien van een snellere processor en is er naar verluidt een nieuwe Apple Pencil in ontwikkeling.

Bekijk ook onze eerste indruk van de iPhone X:

Getest: Face ID in de iPhone X

Subscribe op ons YouTube-kanaal om onze video's niet te missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore