Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'Apple komt met drie nieuwe iPhones in 2018'

13 november 2017 23:27 Aangepast: 26 april 2018 18:08

Apple lanceert volgend jaar drie nieuwe iPhone-modellen: 5,8 en 6,5 inch versies met oled-schermen en een 6,1 inch model met een lcd-scherm.

Dat zegt althans de bekende analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die regelmatig over correcte informatie over de plannen van Apple beschikt. Zo voorspelde Kuo in februari dat de nieuwe iPhone zou werken met gezichtsherkenning. Die voorspelling kwam uit met de iPhone X, dat ook de eerste iPhone met een oled-scherm was.

In 2018 komt er volgens Kuo naast die 5,8 inch iPhone X nog een tweede iPhone X-model met een oled-scherm, met een groter 6,5 inch formaat. Daarnaast komt er een goedkopere 6,1 inch iPhone met een lcd-scherm. Ook dat toestel krijgt volgens Kuo hetzelfde design als de iPhone X, met zeer dunne schermranden, de Face ID-gezichtsherkenning en geen homeknop. Volgens Kuo gaat de nieuwe 6,1 inch iPhone in de VS tussen 650 en 750 dollar kosten. Het toestel zou daarmee qua prijs de plaats van de iPhone 8 innemen, die op zijn beurt goedkoper zou kunnen worden.

'iPhone X Plus'

Kuo vermeldt in zijn nieuwe rapport nog niet de geschatte prijzen van de 5,8 en 6,5 inch iPhones met oled-schermen. De nieuwe grote iPhone X gaat mogelijk de 'iPhone X Plus' heten. Apple zou geen nieuwe kleinere iPhone van rond 4,7 inch op de markt willen brengen. 

Kuo voorspelde eerder dit jaar juist dat de iPhone X een 5,8 inch oled-scherm en een glazen achterkant zou krijgen en dat de Touch ID-vingerafdruksensor zou verdwijnen. Zijn bronnen bij de leveranciers van Apple zorgden er ook voor dat hij elk klein onderdeel dat de nieuwe iPhone X gebruikt voor de Face ID-gezichtsherkenning maanden van tevoren goed wist te melden.

Onze eerste indruk van de iPhone X:

Getest: Face ID in de iPhone X

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's

Lees ook:

5 handige tips voor de iPhone X

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore