Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Deze unit vouwt zich uit tot een huis of kantoor

15 november 2017 08:38 Aangepast: 26 april 2018 18:08

De Unfold van een Amsterdams bedrijf ontvouwt zich met een druk op de knop tot een compleet gebouw.

Het Amsterdamse bedrijf G3 Spaces introduceert de Unfold, een uitvouwbaar gebouw met het formaat van een zeecontainer. Als hij volledig is uitgevouwen heeft de unit een oppervlakte van 100m2. Hij is zowel met een vrachtwagen als met een containerschip te vervoeren. In een half uur is de Unfold operationeel. Via een knop op de afstandsbediening ontvouwt het gebouw zich volledig automatisch. Het enige wat je zelf moet doen is de binnenwanden naar buiten vouwen en het complex inrichten.

De Unfold ziet er solide uit met zijn stalen constructie en dankzij een airco en isolatie is hij opgewassen tegen allerlei weersomstandigheden. Met een eigen powerunit en interne infrastructuur wat betreft elektriciteit, water en licht kan de Unfold ook volledig autonoom functioneren. Meerdere Unfolds zijn tegen of op elkaar te plaatsen, om zo een groter complex op te bouwen. De Unfold is later deze maand verkrijgbaar. Volgens G3 Spaces zijn onder de geïnteresseerden onder andere bedrijven in het Midden-Oosten die ermee hotels willen bouwen. Als mobiele woning is hij prijzig: één Unfold kost 350.000 euro. We kregen alvast te zien hoe de Unfold zich ontvouwt:

The Unfold Dutch design company Tjep is responsible for the interior of the unit. The Unfold will tour the Middle East as a product showcase, with launching partner Tharawat, starting from December.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore