Tech

Robotstofzuigers Roomba slimmer na koppeling IFTTT

21 november 2017 11:47 Aangepast: 26 april 2018 17:37
Beeld © Kārlis Dambrāns

De Roomba-robotstofzuigers met wifi zijn voortaan via IFTTT te koppelen aan diensten en apparaten. Zo kan je Roomba zelf beginnen met stofzuigen als je van huis gaat.

Ook is het mogelijk om met IFTTT de robotstofzuiger automatisch te laten pauzeren als je een telefoontje krijgt en tijdens het bellen liever niet gestoord wil worden door stofzuiggeluiden, schrijft TechCrunch. Wie slecht tegen het geluid van stofzuigers kan, zal blij zijn met de optie waardoor Roomba automatisch stopt als je thuiskomt.

Sommige andere applets die beschikbaar zijn voor de Roomba lijken wat minder nuttig: zoals het automatisch plaatsen van een tweet als de robot klaar is met stofzuigen. En waarom je zou willen dat je Hue-lampen gaan knipperen als de Roomba klaar is, snappen we eigenlijk ook niet.

Hooikoorts

Voor mensen met hooikoorts of andere allergieën kan IFTTT ook uitkomst bieden, denkt ontwikkelaar iRobot. Zo zou de Roomba vaker kunnen zuigen als het weerbericht meldt dat er meer pollen in de lucht zitten. Die optie is echter nog niet beschikbaar als applet. 

Lees ook:

Schoonmaken met 'The Force': Samsung lanceert Star Wars-robotstofzuigers

Like Bright op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van