Tech

Eerste Nederlandse Netflix-serie in 2019: Undercover

22 november 2017 11:46 Aangepast: 26 april 2018 17:37

In 2019 verschijnt de eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie, genaamd Undercover.

Dat heeft Netflix Nederland bekendgemaakt. Undercover wordt een samenwerking tussen productiebedrijf De Mensen, Dutch Filmworks en VRT. De misdaadserie speelt zich af op de grens van Nederland en België.

Het verhaal draait om Ferry Bouman, één van de grootste xtc-producenten in de wereld. Zijn comfortabele bestaan verandert drastisch wanneer twee undercoveragenten Boumans territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen. Volgens Netflix is de serie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen, al wordt niet gezegd welke.

Miljarden voor eigen series

Netflix richt zich, naast de eigen 'originals' als Orange is the new Black en Stranger Things, ook steeds vaker op buitenlandse originals. Een post-apocalyptische thriller opgenomen in Brazilië werd vorig jaar één van de populairste shows in het land. De serie '3%' deed het ook goed in de rest van Latijns Amerika, en dat smaakte naar meer. 

In de toekomst moet het aanbod voor 50 procent uit originele content bestaan. Netflix stopt dan ook miljarden in nieuwe content. Zo legde het voor de eerste tien afleveringen van The Crown, over het leven van koningin Elizabeth II, 130 miljoen dollar neer. 

Onlangs verhoogde Netlfix de prijzen van een maandabonnement. Die verhoging zou nodig zijn om 'goede series en films te kunnen blijven aanbieden'. Netflix​ is​ wereldwijd​ de​ grootste​ online entertainmentdienst​ met meer​ dan 109​ miljoen​ abonnees​ in​ ruim 190 landen.​

Bekijk ook ons interview met Netflix-baas Reed Hastings van eerder dit jaar:

Volg het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van