Tech

Google Home beantwoordt nu ook twee vragen in één keer

30 november 2017 13:42 Aangepast: 26 april 2018 17:37

De slimme speaker van Google kan voortaan twee vragen achter elkaar in één keer beantwoorden.

Google Home onderscheidt zich van de slimme speakers van Amazon met onder andere de ondersteuning voor meerdere gebruikers. Zo weet de Google-speaker of jij of je partner vraagt wat er in de agenda staat. Maar Google Home kon tot nu toe maar één vraag per keer verwerken. Wilde je weten wat er in je agenda stond én wat het weer morgen zou zijn, dan moest je de eerste vraag stellen, wachten op het antwoord, en vervolgens de tweede vraag stellen.

Maar Google Home kan voortaan twee vragen tegelijkertijd verstaan en beantwoorden. Zo kun je bijvoorbeeld vragen hoe laat het is en welke reminders je had ingesproken. Of je kunt vragen 'wat is het weer voor morgen en hoeveel calorieën zitten er in een appel?' Google Home zal ze achter elkaar beantwoorden.

Apparaten in huis

De nieuwe functie is vooral handig als je apparaten bedient zoals lichten en de tv. 'Ok Google, speel Narcos op Netflix en dim de lichten naar 50%'. Overigens kan je de vragen alleen in het Engels, Duits, Frans, Portugees of Japans stellen. Nederlands wordt nog niet ondersteund en de speaker is in Nederland nog niet via de officiële kanalen te koop. Google Assistant op je smartphone ondersteunt momenteel nog niet het stellen van twee vragen achter elkaar. 

Bekijk ook onze video-review van Google Home:

Kijk ook hoe de spraakassistenten de baas zijn bij David thuis:

Volg het Bright YouTubekanaal voor meer gadgetreviews

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van