Tech

Star Wars: The Last Jedi is eerste 4DX-film bij Pathé

30 november 2017 12:12 Aangepast: 26 april 2018 17:37

Twee Pathé-bioscopen bieden de nieuwe Star Wars-film als eerste in Nederland in 4DX aan: met bewegende stoelen en weersimulaties.

Met Star Wars in 4DX gaat Pathé nog een stapje verder dan een 3D-film. Volgens de bioscoopketen wordt film kijken hiermee een ware beleving. "Bewegende stoelen, geuren en weersimulaties, zoals regen, wind, sneeuw en onweer, lopen perfect synchroon met de actie op het scherm." Film kijken wordt op deze manier bijna een pretparkattractie.

De Star Wars-film is vanaf 13 december in het 4DX-formaat te zien bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. 4DX is een Zuid-Koreaans bedrijf dat is gespecialiseerd in het maken van 4D-ervaringen bij speelfilms. Dit jaar zijn er al 23 films geschikt gemaakt voor de 4DX-technologie, waaronder Blade Runner 2049, Cars 3 en de nieuwe Pirates of the Caribbean-film.

Naast 4DX bieden de bioscopen Star Wars: The Last Jedi ook aan in het formaat Dolby Cinema. Deze verbeterde laserprojectie biedt een hogere helderheid, meer kleuren en een groter contrastratio dan andere projectietechnieken.

18,25 euro

Leuk, die nieuwe technieken en dan vooral Dolby Cinema. Maar het maakt een bioscoopbezoekje wel een stuk duurder. Een normaal kaartje voor een 4DX-voorstelling van Star Wars kost 17,25 euro, maar daar komt nog 1 euro bij als je geen 3D-bril hebt. Voor Dolby Cinema 3D betaal je 15,75 euro. Uiteraard kun je ook kiezen om de film in 'normaal' 3D te bekijken. Dat kost 12,25 euro. Kun je ergens een 2D-voorstelling vinden, dan is dat met 10,75 euro je goedkoopste optie. 

Bekijk hieronder onze video over de 4D-bioscoop in Parijs:

Volg Bright op Facebook en mis niks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore