Ga naar de inhoud
Tech

Samsung wil toestel unlocken met scan handpalm

Samsung heeft een patent aangevraagd voor het scannen van de handpalm om telefoons te ontgrendelen.

Het gaat om twee patentaanvragen die bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) zijn gepubliceerd, zo meldt Telefoonabonnement.nl. In de documenten wordt beschreven dat een scanner de handlijnen van de gebruiker kan scannen. Het toestel gebruikt daarvoor een infraroodcamera die je hand 'leest'. Bepaalde punten en lijnen op de handpalm worden gebruikt als identificatie.

De technologie zou net zo werken als een vingerafdrukscanner. De gebruikers laat eerst zijn handpalm scannen, zodat de telefoon hem kan registeren. Daarna is het mogelijk de telefoon te ontgrendelen als de handpalm wordt gescand.

Samsung vraagt overigens doorlopend patenten aan. Van de meeste concepten hoor je daarna niets meer. Het is dan ook niet bekend of Samsung daadwerkelijk werkt aan een manier om deze technologie in smartphones te implementeren.

Vingersensor in touchscreen

Samung zou al een tijd werken aan het integreren van een vingerafdrukscanner in het scherm van smartphones, maar die technologie zou nog niet goed genoeg werken. Concurrent Apple werkte aan soortgelijke technologie, maar besloot in de iPhone X de vingerafdrukscanner helemaal weg te laten. Chipfabrikant Qualcomm presenteerde onlangs wel een vingerafdrukscanner geïntegreerd in een touchscreen. Qualcomm is een van de belangrijkste leveranciers voor smartphonemakers.

Lees ook:

Qualcomm heeft eerste vingerafdrukscanner in scherm

Apple patenteert opvouwbare iPhone