Tech

Man die 7500 bitcoins weggooide wil graven in vuilnis

05 december 2017 10:11 Aangepast: 26 april 2018 17:37

Een Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7500 bitcoins weggooide, wil nu de plaatselijke vuilnisbelt afgraven.

Op het moment van schrijven zijn de bitcoins van James Howells een slordige 75 miljoen euro waard. Alle reden dus om nog eens te kijken of hij erin kan slagen om die weggegooide harde schijf alsnog terug te vinden, schrijft The Independent. De IT’er Howells begon in februari 2009 met het mijnen van bitcoins. Dat hield hij vol tot hij 7500 bitcoins had verzameld en zijn vriendin er genoeg van had: zij ergerde zich aan het lawaai van de Dell-laptop die de bitcoins aanmaakte.

Howell deed de laptop weg en bewaarde alleen de harde schijf waarop de virtuele munten en de bijbehorende sleutel stonden. In de zomer van 2013 gooide de IT’er ook de harde schijf, die op dat moment al enkele tonnen waard was, per ongeluk weg.

Duur project

Inmiddels heeft Howell spijt en wil hij zijn harde schijf gaan opgraven op de plaatselijke vuilnisbelt. Hoe hij dat moet aanpakken, weet hij nog niet precies. “Het is een groot, duur en riskant project”, erkent hij tegenover de Daily Telegraph.

In de tussentijd kan Howell zich troosten met de gedachte dat hij niet de enige is die ooit in een verstrooide bui een berg bitcoins heeft weggegooid. Zo dumpte Campbell Simpson van Gizmodo Australië in 2012 naar eigen zeggen een harde schijf waarop 1400 bitcoins stonden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore